Gå til indhold
Rønnerne leverer råvaren til Læsø Salt - foto hindebæger Knud Nielsen

Saltets Dag fredag den 15. september

Foto: Knud Nielsen

Læsøs berømte sydesalt begynder sin rejse som salt grundvand under Rønnernes vidtstrakte strandenge.

Fredag den 15. september mellem kl. 10 og 18 afholdes Saltets Dag på Læsø med en række arrangementer

Under temaet “Menneskene og saltet”, inviterer en lang række arrangører til Saltets Dag den 15. september og sætter fokus på ’Det hvide guld’ - saltet - og dets betydning for Læsø igennem generationer.

Salt er livsvigtigt, kostbart og kulturelt betydningsfuldt. Det har været skyld i krige, fattigdom og rigdom. Salt er både i fortiden, nutiden og fremtiden en bærende søjle for ø-samfundet på Læsø. 

Det vil vi gerne fortælle om. Saltets Dag byder på masser af oplevelser ved et bredt udvalg af arrangementer, foredrag og workshops, der alle har det til fælles at udbrede kendskabet til salt.

Foredrag og workshops

På dagen kan du følge både videnskabelige og kulturhistoriske foredrag om saltet. Du kan besøge Saltsyderiet og selv prøve kræfter med at lave salt eller tage med Rønnerbussen på tur ud til saltbrøndene, mens du får historierne om saltproduktionen og området.

Smagen på dagen

Du kan også besøge Tang-Rie og høre hende fortælle om salt og tang, samt ikke mindst smage grøntsager, der er avlet i saltholdig jord. På Læsø Skole kan du følge alle de mange spændende kemiske forsøg, som børnene foretager, eller selv prøve kræfter med ”salt-mad” i skolens køkken. 
Sidste gang præsenterede vi verdens største udstilling af saltkar. Næste gang bliver det måske noget andet – men lige så spektakulært.

Programmet udvides løbende frem mod den 15. september – følg med på visitlaesoe.dk/saltetsdag og på vores facebook-side

Saltsyderiet

Salt er mere end bare NaCl - Saltets Dag gør dig en smule klogere på salt på Læsø

Foto: Lene Nielsen
Læsøfærgen

Godt tilbud

Oplev Saltets Dag med en dagsbillet.

Foto: LTE

Del dine oplevelser på::