Gå til indhold
Saltkar med salt - udstilling i Luddes Hus af saltkar

Luddes Hus - Saltets Dag

Foto: Morten Pihler

Oplev både Morten Pihler saltmotiver og Georg Albrecht Mai's store samling af saltkar fra hele verden

Mere end 500 saltkar fra hele verden i Luddes Hus - åbent 10 - 17

Saltkar, Salznapf, saliere, salt cellar – kært barn har mange navne og udtrykker, at objektet er både kendt og værdsat (næsten) overalt i verden. Det har været i brug siden middelalderen og berømte kunstnere som Benvenuto Cellini har skabt dem. Salt har altid været vigtigt og kostbart og derfor også fortjent specielle kar/beholdere.

Denne samling består af over femhundrede af disse små genstande og dækker en periode fra det 18. til det 21. århundrede. Saltkarene kommer fra fire forskellige kontinenter og er fremstillet i mange forskellige materialer. Sølvkar er det hyppigst optrædende, som også illustrerer, hvor værdsat saltet altid har været. Men også porcelæn, fajance, tin, kobber, glas, porfyr, muslinger og træ er blandt de anvendte materialer.

Saltkar  Georg Mai 3

Foto:Georg Mai

Saltkar  Georg Mai 2

Foto:Georg Mai

Saltkar  Georg Mai 1

Foto:Georg Mai

Om samleren

Georg Albrecht Mai, født i 1951 i den nordlige del af Vesttyskland, har studeret kunsthistorie, nordisk filologi og germanistik i Kiel, Berlin og København. Har afsluttet sit studium som Dr.phil. i Kiel og er derefter flyttet til København, hvor han nu har boet i over fyrre år. Han har bl.a. arbejdet som kulturkorrespondent for tyske dagblade og kunsttidskrifter, som oversætter og rådgiver for udenlandske ambassader.

Han har samlet, siden han var teenager, begyndende med signeter. Sidenhen har han samlet forskellige objekter bl.a. caddy spoons og tea caddies. I alle emner har han været fascineret af forskelligheden/mangfoldigheden i stil og materiale.

Læsø Saltsyderi i morgendis

Nyd fotografen Morten Pihlers fine saltmotiver

Morten Pihler er Læsøbo, indsatsleder i det lokale beredskab, LAG-koordinator og så er han ikke mindst en dygtig fotograf, som i en årrække har fotograferet for Læsø Saltsyderi i en række sammenhænge.

Til Saltets Dag udstilles en række af Mortens saltmotiver i Luddes Hus.

Luddes Hus

Luddes Hus er et af Læsø Kunstforenings store aktiver.

Luddes Hus saltets Dag 2022.jpg
visitlæsø

Besøg Luddes Hus

Luddes Hus afholder løbende udstillinger med forskellige kunstnere, og passes til hverdag af Læsø Kunstforening.

Del dine oplevelser på::