Gå løs på Læsø; flotte vandreruter og gode gåture...

Læsø har vandreruter og gode gåture til både børn og voksne. Her har vi samlet nogle af de mest populære, og lavet links til nogle af de mindre kendte...

Vandreture på Læsø - Fjæren syd for Læsø

Foto:Kirsten Jensen

Læsø har en fantastisk, varierende natur og også mange muligheder for forskellige vandreruter. Som ø beliggende i Kattegat er det givet, at der er rig mulighed for smukke vandreture langs kysten, hvilket enhver bør unde sig selv. At lytte til bølgernes skvulpen og mærke den friske vind i ansigtet er balsam for sjælen.

Men Læsø er også leveringsdygtig på vandreruter i andet terræn. På den nordlige del af øen finder du Læsø Klitplantage, hvor du kan bevæge dig ind mellem nåletræer og hede. På den sydlige del af øen kan du opleve Rønnernes natur og dykke ned i historien om de gamle saltsyderier. Mod øst er der de store klitområder og lyngheder ved Jegens, Danzigmann og Bløden Hale, og mod vest de fine indsøer og småklitter langs stranden.

Der er også magiske vandreture for børnefamilien og rolige hjertestier med mulighed for et hvil undervejs.

For den helt garvede vandrer er der den lange vandrerute, hvor man kommer rundt om Læsø. Nedenfor kan du læse om nogle af de forskellige ruter, og hente både kort og uddybende informationer som kan bruges undervejs på turen.

Hvor må du gå? Læs mere om at færdes i naturen hos Friluftsrådet >

Vandretur Læsø rundt

"Har du gået Læsø rundt?" spørger nogle læsøboer hinanden - og nikker anerkendende, hvis der svares ja. For de lokale spejdere var det længe en årlig begivenhed. Det var med en overnatning undervejs og ofte den "rigtige" rute - helt ud på holmene og langs rørsumpe og strandenge!

I dag får Læsø flere gæster - og mange er lige så (eller mere) glade for naturen og for at vandre som os. Læsø Rundt er som Ø-CAMINO Læsø en del af 5 øers caminoer - Samsø, Ærø, Langeland og Fanø har ligeledes kortlagt ruterne øen rundt...

Tanghus

Ø-CAMINO Læsø

66 km med unik natur og indlagt kulturarv

Foto: Jørgen Kaarup

En fin tur på 14 km fra Vesterø og ud langs kysten til Holtemmens flotte natur. Videre ind i landet gennem skoven til Badesøen, og fra flyvepladsen via et spor til Remmerne og Kærene. Gode muligheder for pause ved Badesøen og i Birkemosen ved Kærene.

10 km med både Østerbys hyggelige havn, Jegens lynghede, Tanghusruten på Alléen, Ægirs Have, Hedvigs Hus og så hjem ad Rhododendronstien.