Gå til indhold
©  Foto:

Østerby Bryghus

To øl elskere med en stor passion for Kattegats dejligste ø, Læsø.

Østerby Bryghus opstod lidt ved en tilfældighed efter mange hyggelige stunder med gode venner.
Vi har gennem mange år brygget forskellige øl på vores lille Micro bryggeri hjemme i privaten, øllet nød vi tit ved hyggelige sammenkomster med gode venner.
Blandt dem vores gode venner Kitty og André, Læsø Spise- og Bolighus nu Huset Palsgaard - deres kommentar var altid ”de øl smager ik så ringe” og hurtigt opstod ideen om, at der skulle da brygges en øl med råvarer fra Øen.
Den idé tog vi med hjem og begyndte at udvikle en øl brygget med håndplukket Porse fra Læsø, endda plukket af Kitty og Andrés døtre samt deres veninder.
Der måtte adskillige test bryg til, før vi alle var enige om, at nu havde vi ramt en øl, som vi kan stå inde for.
Det blev en Amber Ale brygget efter egen opskrift og kælet for, så den smager som øl skal smage deraf vores motto “Øl som øl skal smage”.
Siden da er udvalget blevet større, men alle øl udviklet lokalt på Læsø

Østerby Bryghus er det man kalder et fantombryggeri, hvilket vil sige, at vi selv udvikler vores øl og rammer det, vi mener er den helt rigtige smag. Så lejer vi os ind på et bryghus og i samarbejde med Brygmesteren opskalere vi opskriften til et bryg på 1000 liter og opefter.
Vores valg faldt på Randers Bryghus, som vi har erfaret er et af de allerbedste steder i landet at få brygget efter egen opskrift, samtidig har de et fantastisk team af brygmestre som nok er blandt de bedste i Danmark.
Jonas og Henriette, der er ansvarlige for Randers Bryghus er også nogle fantastiske mennesker, der er helt nede på jorden og med en enorm viden og passion for øl.

Primo 2022 begynder vi at test brygge offentligt, vi har nemlig indgået et fantastisk samarbejde med Kitty og André på Huset Palsgaard.
Vi vil i deres lokaler opstille vores helt nye og 10 gange større bryganlæg og der gå og udvikle god ”Øl som Øl skal smage”. Samtidigt vil der ved særlige lejligheder blive mulighed for at smage på det vi test brygger, det vil nemlig give os en god rettesnor om hvad øl nydere ønsker.

Vi har også indrettet et ”Øl Depot” i vores ejendom på Norgesvej 11a, der ligger tæt på ”Huset Palsgaard. Der vi vil lave kassesalg med mulighed for at private kan komme forbi og købe vores øl til rimelige priser.

I skrevne stund har vi solgt mere end 40.000 øl og dette kun på Læsø, og det vil forhåbentlig blive til mange mange flere..

Her primo 2022 kan vores øl nydes hos mange af øens spisesteder og vi tror og satser på, at der nok skal komme flere til

To øl elskere med en stor passion for Kattegats dejligste ø, Læsø.

 

Lone og Peter

Del dine oplevelser på::