Arbejde på Læsø

Job og arbejde på Læsø

Foto: Stina Andersen

Iværksættere og flytning af eget firma

Der er mange fordele ved at arbejde på Læsø. En af dem er den korte tid du bruger på at komme til og fra arbejde, så du får tid til både karriere, familie og fritid.
Der er mange forskellige jobmuligheder, og Læsø har en meget høj andel af selvstændige erhvervsdrivende inden for mange forskellige erhverv. Transporten i form af stabile færge- og flyforbindelser gør det muligt at drive de mange forskellige erhverv på øen. Du kan hurtigt og effektivt komme til fastlandet, når det er nødvendigt, og dermed have kontakt og være tilknyttet fastlandet i det omfang, du har behov for. Vi har også pendlere, der arbejder i Frederikshavn. 

 

Ledige stillinger

Her finder du en oversigt over alle de ledige job, der er på Læsø lige nu. Vi opdaterer med jævne mellemrum.

I private erhverv:

I det offentlige:

Der de spændene stillinger i det offentlige samlet på siden Job i Kommunen.​

Derudover anbefaler vi også, at du holder dig opdateret på Jobnets hjemmeside.

Sæsonjob på en unik oplevelses-ø

Når det danske forår melder sig og dagende bliver lysere, springer træerne ud og vores dejlige ø i Kattegat får flere og flere besøgende. Vi har derfor brug for engagerede medarbejdere, der hvert år er med til at servicere de mange kunder der færdes i øens butikker. Arbejdet kan være alt indenfor hotel- og restaurationsbranchen til landbrug og fiskeri.

Ledige stillinger til sommeren 2025:

  • Ved du allerede hvor du gerne vil sommer-jobbe på Læsø, så kontakt dem allerede nu og få aftalen på plads.

Hvis du er interesseret og vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte vores tilflytningskonsulent Stina Andersen på +45 24 80 24 79 eller san@laesoe.dk

Praktikken giver dig som studerende mulighed for at prøve dine akademiske kompetencer af i praksis. Du kan få konkret erfaring med, hvordan du bruger din akademiske metode, og den kan give dig et billede af, i hvilken retning du skal gå resten af dit studie, og hvad du kan bruge din uddannelse til bagefter. Du lærer om kulturen og værdierne på en arbejdsplads, mens du er i praktik. Du lærer kort sagt at tale sproget, og den indsigt hjælper dig til at vinkle dit sprog og dit budskab. Det betyder fx, at du ikke skriver på samme måde til et ministerium og et mindre medie-bureau, når du går i gang med at søge job. Endelig er det en fordel som ny kandidat ’at kende nogen’. Kollegaerne på din praktikplads er potentielt set del af dit netværk. De kan være en vigtig kilde til viden i din fremtidige jobjagt.

Elev-, lærlinge- og praktikpladser på Læsø

Er du i gang med en uddannelse eller ønsker du at komme i gang med en, så hænger det ofte sammen med at du skal finde et firma at arbejde sammen med. Enten i form af en elev-, lærlinge- eller praktik- plads. På Læsø har vi mange forskellige firmaer i forskellige brancher, så hvis du ikke lige kan se et opslag for det du søger, så tøv ikke med at kontakte mig og jeg vil gøre mit til at hjælpe dig videre i processen.

Partnerjob

Du fandt drømmejobbet og partneren vil gerne med, men hvad med job?
Ring til din tilflytningskonsulent: Stina Andersen. Stina hjælper også medflyttende partnere med at finde job og er dit bindeled til alt fra: Virksomheder, kommunen, institutioner etc.

Iværksættere

Drømmer du om at være selvstændig og starte din egen virksomhed? Så er det aldrig for tidligt at forberede sig på det. Der er mange spørgsmål. Men der er også meget hjælp at hente. På Læsø kan du etablere din virksomhed for langt færre penge end i hovedstadsområdet. Folk har mere tillid og hjælper hinanden i små samfund – det gælder også, når man starter en virksomhed. Og så er det nemmere at blive en stor fisk i en lille sø.

Helt konkrete fordele ved at etablere virksomhed på Læsø:

  • Gratis hjælp til at finde erhvervslokaler
  • Gratis hjælp til ansøgninger
  • Fibernet blandt Danmarks hurtigste
  • Lokale Fonde som f.eks. Læsø Brand Fonde, BG Banks Fond eller Læsø Fiskeindustris Fond
  • Læsø er en del af StartUp Club 
  • Nærvær og hjælpsomhed hos de lokale

Læs mere på:

Læsø Kommunes iværksætter-rådgivning
Iværksætterrådgivning Erhvervshus Nord
Business start up in North Denmark
Søg LAG-midler og FLAG-tilskud gennem Læsø Kommune
Find fonde og legater til dit projekt på legatbogen.dk eller på fundraising.how

Læs om iværksættere på Læsø:

Globale virksomheder finder sprogpartner på Læsø
Svenske Webmind etablerer dansk afdeling på Læsø
God modtagelse af unge optimister - slagterdrengene
Lille Læsø-firma borer sig ind til containerbrande

Læsø tilbyder fibernet til alle øens beboere

En fordel ved fiberbet er, at det i forhold til ADSL bredbånd har det man kalder et symmetrisk internet. Det betyde altså at både upload og downloadhastigheden er ens. Dette skyldes at fibernet er en ny type kabel, som bruger lysest hastighed. Det er derfor også kendt som lyslederkabler, eller optisk fiber. Dit internetsignal transporteres via lys, og netop derfor er det muligt at få de ekstremt høje hastigheder. Kigger man i det lange løb på hastighederne, så vil fibernet klart vinde. Fibernet er også at foretrække inden for andre parameter end blot hastighed. Fx er der en række komplikationer inden for ADSL bredbånd, som der ikke er ved fibernet.

En anden fordel som er ved fibernet, som ikke er hos ADSL bredbånd er, at et fibernet ikke er nær så støjfølsom, som ADSL bredbånd er. Det betyder altså at afstanden mellem forbruger og centralen kan have stor betydning for hastigheden. Derudover så kan det også nemt forstyrre hastigheden på et ADSL kabel, hvor mange der er logget på den enkelte bredbåndsforbindelse. Derfor så er der nogle timer af døgnet hvor et almindeligt bredbånd kan være hurtigere end andre timer på døgnet. Til forskel fra ADSL bredbånd, så kan fibernet rumme en kæmpe kapacitet, og der er derfor ingen rigtig begrænsning for, hvor mange der kan være logget på den samme forbindelse ad gangen

Virksomhedsejer

Forestil dig en ø med gode vilkår for virksomhedsejere, hvor du kan få gratis hjælp og vejledning fra erfarne konsulenter. Og du har en nem adgang til kommune, politikere og medier.

Som virksomhedsejer på Læsø vil du opleve, at øen har en god infrastruktur. Selvom øen ligger midt i Kattegat, er den forbundet med resten af verden. Du kan f.eks. få fibernet. Og skal du til et møde ovre på den anden side af vandet, kommer du nemt og hurtigt frem med færgen og rutefly.

Tilbage til oversigten

Læs mere om Læsø i brochuren: Bo og leve - hele året hele livet