Læsø Jomfruhummerfestival | Visitlaesoe

Læsø Jomfruhummerfestival

Første lørdag i august, afholdes der Jomfruhummerfestival i Østerby.

Lørdag den 5. august afholdes Læsø Jomfruhummerfestival for 14. gang på havnen i Østerby. Kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo” fortsætter med uformindsket styrke, og der er efterhånden stor prestige i at deltage for de danske topkokke. De fem kokke er i år:

  • Christoffer Sørensen, souschef fra Dragsholm Slot
  • Simon Rysgaard, køkkenchef fra Hummerens Hus, Læsø
  • Mikkel Karstad, tidligere gastronomisk rådgiver for Claus Meyer
  • Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg
  • Dennis Juhl Sørensen, køkkenchef på Ruths Hotel i Skagen

Program 2017

Kl. 10.00 Festivalpladsen og boderne åbner

Kl. 10.15 Konferencier Jes Dorph-Petersen og Leif Ladefoged åbner mikro-
fonerne og vil dagen igennem kommentere begivenhederne

Kl. 10.30 Jomfruhummerfestivalen åbnes af Biskop Peter Fisher-Møller
Kl. 11.-14.30 Kokkekonkurrence

Christoffer Sørensen, Dragsholm Slot, Dragsholm
Simon Rysgaard, Hummerens Hus, Læsø
Mikkel Karstad, Gone Fishing, København
Dennis Juhl Sørensen, Ruths Hotel, Skagen
Jesper Dams Hansen, Restaurant Babette, Vordingborg
Kl. 10.45 Rundvisning på Læsø Fiskeindustri A/S. Billetter kr. 40,-
Kl. 11.15 Præsentation af bøgerne ”Jomfruhummer – Jomfruhummer” og

”Læsø Lever” ved forfatter Asger Schnack

Kl. 11.45 Rundvisning på Læsø Fiskeindustri A/S. Billetter kr. 40,-
Kl. 13.30 Samtale fra scenen med leder af Nordic Food Lab

Michael Bom Frøst

Kl. ca. 15.00 Valget af vinderen motiveres af dommerpanelet ved Per Mandrup,
Helle Brønnum Carlsen, Jan Hurtigkarl og Joakim Grundahl og
”Den Gylne Jomfruhummerklo” overrækkes til vinderen.
Kl. 15.15 Bogcafe og præsentation af tegninger på 1. sal i Bødehuset ved
Festivalpladsen med forfatter Asger Schnack, fotograf Lars
Gundersen og tegner Christian Ulrik Schmidt for bøgerne
”Læsø Lever” og ”Jomfruhummer – Jomfruhummer”.

På festivalpladsen vil bl.a. være: Badehotel Strandgaarden, Hotel Lærkely, Læsø Spisehus,
Hummerens Hus, Læsø Specialities, Læsø Tang, Læsø Is, Østerby Service Center og
Festivalens Tapasbod, Hum-Dogs Bod, Hummerbod, Veksel-, Øl-, Vin- og Kaffeboder.
Jomfruhummerkutteren Spirholm ligger ved kajkanten og er åben for syn og
informationer om fiskeriet ved Læsø.

Årets professionelle dommerpanel er: Per Mandrup, direktør i Madens Univers (overdommer), Helle Brønnum Carlsen, underviser, madanmelder på Weekendavisen og kogebogsforfatter, Jan Hurtigkarl, Restaurant Mielcke og Hurtigkarl, kogebogsforfatter samt Joakim Grundahl, journalist og madanmelder på Politikken. Publikum vil blive guidet igennem dagen på særdeles professionel vis af TV journalist Jes Dorph-Pedersen og lokale Leif Ladefoged, ligesom Louise Bech Brønnum vil følge kokkene på tæt hold under deres anstrengelser. Billeder og lyd bliver transmitteret via skærme og højtalere. Kom og se hvordan kokkene arbejder! Den første kok starter kl. 11, og den sidste vil aflevere kl. 14.45, hvorefter vinderen vil blive offentliggjort omkring kl. 15. Lækre retter med hummer til alle Mange boder tilbyder forskellige retter – du bliver fristet af Strandgaarden Badehotel, Hotel Lærkely, Læsø Spisehus, Læsø Specialities og Hummerens Hus, foruden festivalens egne boder med Jomfruhummer Tapas, Hum-dogs og grillede jomfruhummere.

Alle er velkommen til en festlig dag med jomfruhummeren i centrum.

 

Mere info: www.jomfruhummerfestival.dk 

og på FB – Læsø Jomfruhummerfestival

Åbningstider

05/08/2017 - 05/08/2017 Lørdag 10:00 - 15:30
04/08/2018 - 04/08/2018 Lørdag

Del denne side

Opdateret af:

Læsø Turistbureau sc@visitlaesoe.dk
 

Kontakt

Adresse

9940 Læsø

Mobiltelefon

+45 40420505

Fakta

  • Type

    • Maritim begivenhed
    • Mad-/fødevareevent
    • Festival
  • Udvalgte events

    • National event