Læsø Jomfruhummerfestival | Visitlaesoe

Læsø Jomfruhummerfestival

Første lørdag i august afholdes der hvert år Jomfruhummerfestival i Østerby. Lørdag den 4. august 2018 afholdes Læsø Jomfruhummerfestival for 15. gang. Kokkekonkurrencen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo” fortsætter med uformindsket styrke, og der er efterhånden stor prestige i at deltage for de danske topkokke. De fem kokke er i år:

 • Christoffer Møbjerg Kristensen, Strandgaarden Badehotel, Læsø
 • Nicky Arentsen, Henne Kirkeby Kro, Henne
 • Jamie Lee, Restaurant Fiskebaren, København
 • Kamilla H. Kristensen, Restaurant VesterØl, Læsø
 • Daniel Kruse, Restaurant Molen, Gudhjem

Program 2018

Kl. 10.00 Festivalpladsen og boderne åbner
Kl. 10.15 Konferencier Jes Dorph-Pedersen og Leif Ladefoged åbner mikrofonerne og vil dagen igennem kommentere begivenhederne.
Kl. 10.30      Åbningstale
Kl. 11.00 - 14.30         Kokkekonkurrence sættes igang
Kl. 11.00

Dommerne præsenteres

Kl. 11.15          

Sangen ”Hummerpilleri” ved Torben Eskildsen, Teamsinging og saltsyder Poul Kristensen, akkompagneret af Christian Dalberg

Kl. 11.45 Rundvisning på Læsø Fiskeindustri A/S. Billetter kr. 50,-
Kl. 14.45

”Jubilæumssang” ved Torben Eskildsen og Christian Dalberg – alle synger med, mens dommerne voterer.

Kl. 15.00

Valget af vinderen motiveres af dommerpanelet og ”Den gyldne Jomfruhummerklo overrækkes til vinderen.

Igen i 2018 står Jes Dorph-Petersen på scenen sammen med lokale Leif Ladefoged og Louise Brønnum Carlsen ved kokkebordet, de vil lede slagets gang og løbende kommentere kokkene og deres retter og høre dommernes bemærkninger til maden. Jomfruhummeren og de lokale Læsø råvarer, som Læsø Salt, kantareller, Læsø Tang, honning fra de brune bier mv. vil være i højsæde.

Der vil være tre musikalske indslag ledet fra scenen af Torben Eskildsen fra Team Singing akkompagneret af pianist Cristian Dalberg. Den første sang med Læsøs Saltsyder Poul Christensen der vil lære festivaldeltagerne, at pille jomfruhummere med EnoFlier´s sang ”Hummerpilleri”, senere får publikum og dommerne lov til at synge ”Jomfruhummer – Jomfruhummer” og sidst under dommernes votering vil Torben Eskildsens nye ”Jomfruhummer jubilæumssang” blive præsenteret og afsunget.

Fra scenen vil det også blive fejret, at festivalen i år har fået Det Danske Gastronomiske Akademi´s Æresdiplom for værdifuld indsats indenfor dansk gastronomi.

Igen i år vil pladsen være fyldt med boder fra de lokale restauranter Badehotel Strandgaarden, Hotel Lærkely, Læsø Spisehus, Hummerens Hus, samt festivalens egen boder med Humdogs, Hummertapas og kogte hummere med salat mv. Der vil være boder med Læsø Is, Læsø Tang, informationsbod fra Østerby Servicecenter og festivalens egne vin, øl, kaffe og vekselboder.

I lighed med tidligere år vil det være muligt, at kommen ind og se Læsø Fiskeindustris produktionslokaler og komme ombord i en Jomfruhummertrawler, ligesom museumskutteren Ellen vil sejle ud med gæster.

En skøn dag venter. De fleste af øens senge er allerede reserveret, men der er plads til flere telte på campingpladserne og festivalen kan fint ses på en 1-dags tur med afgang kl. 07.50 fra Frederikshavn og gratis bus fra Vesterø til Østerby og retur efter behov. Der sejles 7 dobbelt færgeture på dagen.

Alle er velkommen til en festlig dag med jomfruhummeren i centrum. 

Mere info: www.jomfruhummerfestival.dk og på Facebook

Del denne side

Opdateret af:

Læsø Turistbureau sc@visitlaesoe.dk
 

Kontakt

Adresse

9940 Læsø

Mobiltelefon

+45 40420505

Fakta

 • Type

  • Maritim begivenhed
  • Mad-/fødevareevent
  • Festival