©  Foto:

Læsø Historiepark - Ægirs Have

Velkommen til Læsø Historiepark - Ægirs Have. Her finder du en grøn og hyggelig oase tæt på Østerby Havn og Hedvigs Hus med det flotte tangtag. Læsø Historiepark lægger også arealer til Sankt Hans-bål, Herbert Parkers Land Art Læsø-labyrinten og mange aktiviteter.

Ægirs Have og Læsø Historiepark er indbegrebet af en blandet landhandel på den allerbedste måde: Ægirs Have lægger nemlig rum til både et meget stort plantesalg i sæsonen med alt fra forårsblomster over løgplanter, krydderuter, prydblomster, Læsø Skalotteløg, hvidløg og meget, meget mere. Der er også altid et permanent loppemarked med mange skønne sager fra de lokale 'loppe-folk'. Du finder også en mini-café med kaffe og hjemmebag og mulighed for at sidde og hygge sig, og du finder nogle store og hyggelige udenoms-områder, hvor der dyrkes forskellige afgrøder, der afholdes Sankt hans-bål og så finder man også et af Læsøs mere kendte kunstværker på området, nemlig Herbert Parkers Land Art Læsø Labyrinten, skabt i 2016 til Løsø Kunstfestival med brug af et stålskelet, Læsø pil og ålegræs.

Læs mere her om Ægirs Have og kig selv forbi - der er både sommermarkeder, et høstmarked, syng-sammen-aftener mm.

Et godt råd:

Følg med på Ægirs Haves Facebook - her annonceres alt...

 

Sommermarkeder og et høstmarked

Ægirs Have og Læsø Historiepark

Ægirs Have og Læsø Historiepark lægger rum til en række traditionelle markeder - en stribe sommermarkeder, og et stort høstmarked. Fælles for begge er, at der kan gøres mange gode handeler, og at der kan købes grillpølser, øl, sodavand og kaffe og kage.

Som meget andet annonceres det som oftest på Facebook.

Grønt er godt!

Ægirs Have og Læsø Historiepark

I Ægirs Have sælges blomster, krydderurter og lokalt avlede grøntsager i sæsonen - blandt andet de kendte Læsø skalotter.

 

Lokale lopper

Ægirs Have og Læsø Historiepark

Læsø er en loppe-ø, forstået på den måde, at her altid er masser af muligheder for at finde stort set alt mellem himmel og jord. Mest naturligvis i sæsonen, hvor der også er store markeder rundt omkring, men ogås hen over det meste af året, hvor der er loppe-udsalg mange steder. Ét af de store steder er i Ægirs Have, hvor der i det store drivhus altid er masser af lokale, som fra hver sin stand tilbyder mange ting, som du ikke vidste du savnede helt vildt:-)!

 

Syng-sammen

Ægirs Have og Læsø Historiepark

Ægirs Have har til huse nær Østerby og Østreby Havn, og der er både store udearealer og ikke mindst et meget stort drivhus og en stor hal, og hvis ikke vejret er til at være ude, så foregår mange aktiviteter indendørs og i tørvej. Her er både loppemarked, salg af grønt og blomster og så et lokalt tilløbsstykke, nemlig ved særlige lejligheder syng-sammen-aftener, hvor det som regel er Læsø helt egen troubadur Allan Strøm, som leverer musikken og synger for, og så er der sanghæfter med alskens klassikere.
Som meget andet annonceres det meste på Ægirs Haves Facebook, så klik ind og følg dem - det skaber overblik.

Sankt Hans ved Ægirs Have

Ægirs Have og Læsø Historiepark

Den 23. juni hvert år er der tradition for ikke bare Læsøs største Sankt Hans-bål, men formentlig også et af landets største rent volumenmæssigt - her er nemlig både plads og lokale kræfter, som er med til at levere haveaffald fra hele området. Sankt Hans ved Ægirs have byder altid på en kendt båltaler, gode drikkevarer, lækre grillpølser samt kaffe og hjemmebag. 

 

Her finder du Ægirs Have

Ægirs Have og Læsø Historiepark