©  Foto:

Læsø Kunst & Kultur

Haabet på Læsø

På den sydvestlige del af Læsø, i det landlige område Tørkeriet, ligger landejendommen Haabet.
Oprindeligt var ejendommen en traditionel Læsø-gård med tilhørende landbrug.
Gården er med tiden udvidet og fremstår i dag som en firlænget, delvist tangtænget Læsø-gård til beboelse.

I 1979 besøgte kunstneren Per Kirkeby (1938-2018) Læsø. Interessen for øen og ønsket om her at kunne fordybe sig i det kunstneriske arbejde og i naturen under længerevarende ophold spirede.
Senere samme år købte Kirkeby-familien en andel af Haabet af de daværende ejere, Søren og Inga Rasmussen. I de efterfølgende år var gården ejet af familierne i fællesskab. 

Særligt den tilhørende stald på Haabet gennemgik i de følgende år en smuk og nøje disponeret ombygning, hvor Læsø-gårdens karakteristiske stil og synliggørelse af rummenes oprindelige funktion blev bevaret. Ombygningen havde til hensigt at omskabe disse arealer til beboelse og arbejdsrum for Kirkeby-familien.

Efter Per Kirkebys død i 2018, erhvervede Læsø Kunst og Kultur i 2019 ejendommen af familien Kirkeby. 

Læsø Artist in Residence - Per Kirkebys og Asger Jorns kunstnerboliger på Læsø

I løbet af året tilbyder Læsø Artist in Residence en række arrangementer i de enestående kunstnerboliger, hvor de anerkendte kunstnere Per Kirkeby (1938-2018) og Asger Jorn (1914-1973) boede og arbejdede i mange år under deres ophold på Læsø.

Læsø Artist in Residence er et arbejds- og opholdsprogram for professionelle danske og udenlandske billedkunstnere, som hvert år udvælges til ophold ved Læsø Artist in Residence i Per Kirkebys og Asger Jorns tidligere kunstnerboliger.

Til arrangementerne åbnes kunstnerboligerne for publikum. Her kan man opleve fortællingerne om Per Kirkebys og Asger Jorns arbejde og ophold på Læsø, og møde de arbejdende kunstnere og høre mere om deres virke.

Kunstnerboligerne kun kan besøges ved offentlige arrangementer eller efter aftale.