Læsø Kur

Foto: Læsø Turistbureau
Aktiviteter
Shopping
Velkommen til Læsø Kur's webshop
Adresse

Vesterø Havnegade 28

9940 Læsø

Kontakt

E-mail:info@saltkur.dk

Telefon:98491322

 

Ude midt i Kattegat dukker Læsø op i horisonten og første landkending er kirketårnet i Vesterø. Den gamle kirke er i dag omdannet til kurbadet Læsø Kur, der er parat til at modtage dig med forkælelse og wellness baseret på øens salt samt ler og havalger.

Læsø Kur's webshop

 

Fra Kirke til Læsø kurbad
Det startede med, at saltsyder Poul fra Læsø Salt fik en god idé. Psoriasis behandles bl.a. med saltvand. Det er hidtil sket i Dødehavet i Israel og i Blue Lagune på Island. Hvorfor ikke prøve det på Læsø - restvandet fra saltproduktionen har vi jo. Alle gode kræfter hjælper til og økonomien kommer på plads. Læsø Kur er en realitet. Den 6. august 2007 starter ombygningen af kirken med, at kirkeskibet bliver revet ned.

Kirketårnet bevares
Sådan ser et kirketårn ud, når det står helt alene og venter på alt det nye, der skal ske! 
Der blev udskrevet en konkurrence. Vinderen blev arkitektfirmaet Friis og Moltke i samarbejde med Trigon og Cowi A/S. Tårnet vil fortsat stå som et vartegn, men med en ny underkrop, der bugter sig som et klitlandskab. Hermed er bygningen placeret i nutiden med udsigt til både fortiden og fremtiden.

Solgt for 1 krone
Den første søndag i advent 2003 blev kirken taget ud af drift. Efter forhandlinger med Vesterø Menighedsråd og Kirkeministeriet var det nemlig besluttet at kirken kunne sælges for den symbolske sum af 1 krone! Det er første gang, at en folkekirke i Danmark "sælges" til et privat formål.Forbindelsen imellem salt og kirke er i øvrigt ikke ny. I flere århundreder var det Viborg domkapitel, der ejede Læsø og stod bag den kommercielle udnyttelse af det salte grundvand.

Inventar fra kirken 
Ifølge forskrifterne blev altersølv og døbefond båret ud, da kirken mistede sin status som kirke. Kirkeklokken blev forsigtigt løftet ud og nu ringer den i Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn. Kirkebænkene er solgt på auktion. En af dem står i dag i morgenmadsstuen hos Østergaard B&B!

 

 

Adresse

Vesterø Havnegade 28

9940 Læsø

Facilities

Helse & sundhed

Personlig pleje

Sidst opdateret af
Læsø Turistbureau