©  Foto:

Vandrerute Læsø - Nisseruten; cirka 3,6 km gennem skov og klit

Tag børnene med på en magisk vandretur i Læsø Klitplantage og spot nisserne langs den 3,6 kilometer lange tur kaldet Nisseruten.

Mellem træer og tilgroede klitter i Højsande menes det, at der er trolde og nisser. Før i tiden var der mange flere, som troede på sådan noget her på Læsø - men i dag er det nu nok mest børn, der ser, hører eller mærker dem.

Hør Syde-Poul fortælle om nisserne...

Syde-Poul eller Saltsyder-Poul var en af Læsøs mest kendte historiefortæller, som desværre gik bort alt for tidligt i 2022. Men inden da nåede han at give i tusindvis af tilhørere oplevelsen af at være i selskab med Det Levende Ords Mester.  Hør Poul fortælle om nisserne her i dette lydklip, som er lavet af Anna Søe - praktikant på Læsø Museum - skru op for lyden!

 

Sjove bakker og mange nisser

Nisseruten er en 3,6 km rute rundt i pænt kuperet terræn; en vandretur med sjove bakker, gode klatretræer, viden og fantasi. Nedenfor finder du en pdf med både et kort over ruten med tilhørende historier, og aktiviteter, som kan aktivere børn og voksne på en hyggelig skovtur. Ruten går gennem skov, og er ikke velegnet til klapvogn.

Nisseruten på Læsø

Skovhytten ligger tæt på Nisseruten

Du finder Nisseruten tæt på Skovhytten ved Storedalsvej. Ved Skovhytten er der både toiletter, borde og bænke, bålsted og meget mere. Der er en parkeringsplads ved indgangen til skovvejen, og Nisseruten finder du på de røde stolper med et nisse-symbol.

 

Gode links...

Fin folder om Nisseruten - kort, information og opgaver >

Se Nisseruten på AllTrails her >

Naturstyrelsens meget omfattende og informative side om Læsø Klitplantage >

I Skovhytten er en udstilling om den Brune Bi på Læsø - læs mere her >

 

Nisseruten er også en del af Læsøs Ø-Skattejagt

Læsø er med i samarbejdet Øhigh5 med Samsø, Ærø, Langeland og Fanø, og Læsøs Ø-Skattejagt er en del af det. Det kan du læse mere om. Klik her eller på billedet:

Nisseruten er en del af Læsøs Skattejagt

 

Hvor Læsø først viste sig...

Tæt på Nisseruten ligger Læsøstenen, som markerer sted, hvor man mener Læsø første gang tittede op af Kattegat for omkring 3.000 år siden.

Nisseruten går tæt forbi Læsøstenen