Læsø Kur

Læsø Kur

Foto: Jack Fridthjof

Ikke langt fra havnen i Vesterø finder du Læsø Kur - et moderne, nordisk kurbad i den tidligere havnekirke, der er parat til at modtage dig med forkælelse og wellness baseret på øens salt samt ler og havalger

Forkælelse for krop og sjæl med udsigt til himmel og hav

I en totalrenoveret tidligere kirke med udsigt til strand og solnedgang ligger Læsø Kur og fortæller historien om, hvordan man på basis af et restprodukt har skabt en virksomhed med 15 ansatte i højsæsonen.
Det handler nemlig om saltlagen fra produktionen af Læsø Salt. Restlagen bruges i flere af behandlingerne, og der er mulighed for at bade i saltvand i flere forskellige opløsninger. I tilgift sikrer den unikke beliggenhed, arkitekturen, den omgivende natur og et dedikeret hold af kompetente medarbejdere en totaloplevelse i verdensklasse.

Blåstempling af klimabehandlinger

Læsø Kur er i forbindelse med et EU-udbud som det eneste sted i Danmark godkendt til at tilbyde klimabehandlinger til patienter henvist til 4-ugers behandlingsforløb fra en række af landets regioner. Dermed får det præmierede wellness-center en blåstempling af den klimabehandlingsform, som siden 2008 er blevet tilbudt psoriasispatienter.

Veldokumenteret effekt

Psoriasisbehandlingen har allerede i flere år været en veldokumenteret succes med masser af patienter, som selv har fundet frem til og betalt for opholdet – mennesker fra både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. De enestående resultater dokumenteres af uafhængige rapporter.
Effekten hænger sammen med, at man tilbyder en totalbehandling med bl.a. kostvejledning, motion og saltbehandlinger, og så at behandlingerne er baseret på den mineralholdige restlage fra netop Læsø Salt.

Prisvindende velvære

Læsø Kur har to år i træk vundet Oplevelsesprisen som bedste wellness-sted, og kan også mærke stigende efterspørgsel.
”Og det er uanset, om det er de populære endagsture, hvor gæsterne får både en hyggelig sejltur fra Frederikshavn og en hel dag i vores dejlige omgivelser, eller om det er vores luksusbehandlinger, hvor der er dømt total forkælelse for to personer,” fortæller Finn Taul fra Læsø Kur.

En varm atmosfære

Læsø Kur er åbent året rundt og entrébilletten giver fri adgang til de forskellige bade, den udendørs opvarmede spa og meget mere. Professionalisme og en varm atmosfære er med til at sælge varen – wellness på Læsø. Læsø Kur har også udviklet deres egen hudplejeserie, hvor der er brugt både saltrestlage og økologisk pileekstrakt.

Varmepumper og grønne tage

Forandringen fra kirke til kursted er tegnet af arkitekterne Friis og Moltke. Stedet er nyrenoveret og ført helt up-to-date med miljøvenligheden i top via de nyinstallerede varmepumper og med grønne tage, som er med til at reducere vandafledningen og desuden øger biodiversiteten i området til glæde for blandt andet Læsøs bier.

Besøg Læsø Kurs hjemmeside

Foto: Jack Fridthjof