Gå til indhold
©  Foto:

Tanghusenes Dag

Velkommen 16/10 2022

 

I 2017 blev der for første gang afholdt Tanghusenes Dag, for at fejre de unikke tangtage, der kendetegner øens unikke byggestil.

Tanghusenes Dag giver mulighed for at høre om, se og opleve tanghusene. Det er samtidig en festdag for projektet, og på dagens program er der blandt andet foredrag, musikalsk underholdning, spændende frokost, hestevognskørsel, børneaktiviteter og åbent hus i nogle af tanghusene, som er restaureret.

Gæster fra fastlandet tilbydes i anledning af Tanghusenes Dag en dagstur til Læsø på særdeles gode vilkår. Læsø Færgen tilbyder halv pris for gående på denne dag, og der køres en ekstraordinær guidet bustur fra færgen til og fra arrangementet for en favorabel pris. På vej til arrangementet (11:00) lægges turen forbi Læsø Salt og på turen retur (13:00) med et besøg på Museumsgården med gratis entré og afsluttes ved Læsøfærgen kl. ca. 14:15.

I år finder selve hovedarrangementet sted på Danzigmannvej 22 i Gammel Østerby. Det er en fast del af arrangementet, at det finder sted netop på en af de adresser, hvor der lige nu bliver udført en restaurering og lagt et nyt tag på huset.

Det er altså her, man kan møde tængemanden, repræsentanter for Slots- og Kulturstyrelsen, høre om Læsøs mulige vej til den nationale tentativliste, få vist nye og moderne anvendelser af ålegræs, opleve Læsødragten og naturligvis få en status for selve projektet og noget af den nye viden om Læsøs kulturhistorie, som restaureringerne har givet os.

Til en fest hører naturligvis også en øl og lidt godt at spise, så det er der også sørget for. Og snobrød til børnene.