©  Foto:

Tanghusenes Dag

Tanghusenes Dag afholdes hvert år op til efterårsferien, og på selve dagen vil der være en række aktiviteter omkring temaet med Læsøs unikke tangtage.

I 2024 afholdes Tanghusenes Dag,den 13. oktober ved Hedvigs Hus fra kl. 11 - 15 samt med Åbne Tanghuse mange steder mellem kl. 13 og 15.

 

I 2017 blev der for første gang afholdt Tanghusenes Dag, for at fejre de unikke tangtage, der kendetegner øens unikke byggestil.

Tanghusenes Dag giver mulighed for at høre om, se og opleve tanghusene. Det er samtidig en festdag for projektet, og på dagens program er der blandt andet foredrag, musikalsk underholdning, spændende frokost, hestevognskørsel, børneaktiviteter og åbent hus i nogle af tanghusene, som er restaureret.

2024: Søndag den 13. oktober kl. 10 - 15, Hedvis Hus

På stedet kan man møde tængemanden, repræsentanter for diverse foreninger, høre om Læsøs mulige vej til den nationale tentativliste, få vist nye og moderne anvendelser af ålegræs, opleve Læsødragten og naturligvis få en status for selve projektet og noget af den nye viden om Læsøs kulturhistorie, som restaureringerne har givet os.

Tanghusenes Dag 2021


Til en fest hører naturligvis også en øl og lidt godt at spise, så det er der også sørget for. Og snobrød til børnene.

Video af 'at vride en vasker'

Her kan man se en video af Henning, som laver en såkaldt vasker sammen med sine medhjælpere - en skruemaskine har afløst en masse kvinder...

 

Hestevognskørsel

Til Tanghusenes Dag er det også muligt at få en tur med hestevogn, et stort hit blandt børnene især. Her et billede fra 2017, hvor det var Roger Rafn som kusk.:

Tanghusenes Dag 2017 – hestevognskørsel med Roger Rafn som kusk