Læsø planter ålegræs- forside

Læsø planter ålegræs

Foto: visitlæsø

Lørdag den 8. juni 10 - 13.30 ved Hvidebakker

Læsø er en del af et landsdækkende initiativ

Læsø er en del af et landsdækkende initiativ, som over tre år sætter fokus på genopretningen af havmiljøet, og med sin placering i Kattegat og ikke mindst øens historie og kulturhistorie rummer projektet virkelig mange perspektiver for Læsø. 

På Læsø sker udplantningen lørdag den 8. juni ved Hvidebakker 
mellem kl. 10 og 13.

D. 8. juni kan du tage konen, manden, kæresten, naboen, ungerne eller vennerne i hånden og sammen med andre danskere være med til at sætte fokus på det skrantende danske havmiljø. Det sker, når Tænketanken Hav, i samarbejde med blandt andet Syddansk Universitet, arrangerer "Danmark Planter Ålegræs" ved 32 udvalgte kyster fordelt over det meste af det danske land – fra Læsø i nord til Sønderborg i syd.

"Danmark Planter Ålegræs” er en del af Det Store Ålegræsinitiativ, som er støttet af Nordea-fonden, og er et nyt og unikt videnskabeligt projekt, hvor der laves testudplantninger, der bidrager til indhentning af data om Danmarks ålegræsbestand med hjælp fra frivillige danskere. 

Læs mere på Tænketanken Havs hjemmeside om ålegræs:

PROGRAM

10.00
Velkommen i teltet til ”Læsø planter ålegræs”

10.15 
Viceborgmester Jess Jessen-Klixbüll fortæller hvorfor Læsø rigtig gerne vil bidrage til dette.

10.30 
Kort intro til dagens program. Der vil være gratis sodavand/vand & kiks. 

10.45 
Alle går ned til stranden, hvor materialerne ligger klar. Du instrueres i hvordan du binder stiklingerne på søm og du kan få hjælp til det. Når alle stiklinger er monteret, fortælles hvordan ud plantningen foregår. Derefter sejler de frivillige ud og planter ålegræsset. 

12.30 
Kirsten Lynge fortæller mere om ålegræs og erfaringer med udplantning - samt perspektivering omkring anvendelse af ålegræs, marin genopretning og Læsø Havcenter. Storhaven deler gratis ”Læsø is” ud til gæsterne, så længe lager haves. 

13.30
Tak for i dag, tak for hjælpen og lidt om hvordan du kan følge projektet.

Hvide Bakker på Læsøs nordkyst passeres på turen mellem Vesterø og Østerby

Foto:VisitLæsø

Oceans of Hope til søs Læsø planter ålegræs

Foto:Oceans of Hope

S/S Oceans of Hope på Læsø

Sejlskibet Oceans of Hope deltager i projektet Læsø planter ålegræs. Skibet og projektet, som arbejder med mennesker med Multiple Sclerosis (MS), har ved flere lejligheder gæstet Læsø, og bliver ved denne lejlighed en aktiv del af udplantningen af ålegræs - et projekt, som taler fint ind i Oceans of Hope's arbejde med det 14. Verdensmål om Livet i havet.

 

Ålegræs kort 2

Foto:visitlæsø

"Det Store Ålegræsinitiativ/Danmark Planter Ålegræs er udviklet af Tænketanken Hav og drives i samarbejde med miljøfaglig partner SDU med støtte fra Nordea-fonden".

Logo ålegræs dk og læsø

Foto:visitlæsø