March mod ensomhed - Patrick Cakirli

Læsø går sammen

Foto: March mod Ensomhed

25. maj går Læsø sammen i March mod Ensomhed i et stærkt fælleskab med foreninger og erhvervsliv.

Om at gå sammen i kampen mod ensomhed...

2017 fik Patrick Cakirli den idé, at han ville gå Danmark rundt i et forsøg på at sætte fokus på ensomhed. Konceptet var både enkelt og stærkt. Patrick måtte kun gå, når der var nogle at gå sammen med. Var han alene, skulle han stå stille. 
Projektet gik ikke længe efter viralt, som det hedder, og siden er March mod Ensomhed blevet en landsdækkende og årlig begivenhed, som både skaber fællesskaber og fokus på projektet - og som med frivillige bidrag rejser penge til almennyttige formål. Alene i 2023 gik 18.000 mennesker med, og der blev indsamlet 230.000 til Livslinjen.

I 2024 går indsamlede midler til TUBA - en organisation, der tilbyder gratis terapi og rådgivning til unge i alderen 14 til 35 år, der er opvokset i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Arrangementet på Læsø er en træningstur, og deltagelse er ganske gratis, men føler man for at støtte det gode formål, så kan bidrag indsendes via MobilePay: 425 000.

Læsø er fællesskabets og frivillighedens ø, så naturligvis går Læsø sammen i March mod Ensomhed. Så lørdag den 25. maj kl. 8 tager Patrick Cakirli selv første skridt fra Læsø Kommunes kontor på Doktorvejen 2 i Byrum og går ud på en 27,9 kilometer lang tur på Læsø.

Arbejdsgruppen bag besøget på Læsø har i samarbejde med en række foreninger skabt nogle kortere ruter, så dem, som ikke gider eller magter hele turen, også kan være en del af begivenheden.

Læs mere om dagens program, ruterne og formålet i det følgende - og besøg gerne hjemmesiden for March mod Ensomhed.

Hent kortet over ruten her >

Det er formanden for Ældrerådet på Læsø Jesper Langstedt, som skyder løbet i gang, og han kører i godt selskab med Jørgen Toftlund i plejehjemmets Rickshaw ud på ruten.


 

Læsøfærgen

Foto:LTE

Brug koden MARCH og få 50 % på færgebilletten fredag 20.30 fra Frederikshavn

March mod Ensomhed på Læsø starter kl. 08.00, og det er før den første færge lander. Så er du ikke på Læsø, så tag den sene færge fredag 20.30 og find et godt overnatningssted, så kan du sagtens være en del af fællesskabet. Book billetten, og oplys så koden MARCH, når du skal betale, så får du den til halv pris - gælder både personbilletter og bil inkl. op til 7 personer.

Book direkte her >

Find overnatningssteder på Læsø >

Ruten på Læsø er samlet på 27,9 km, og en stor del af ruten er fin asfaltvej - dog undtaget to strækninger:

1: På strækningen Lyngholtvej - Egegårdsvej og frem til Østerbyvejen - her er det grusvej, og en del huller.

2: Fra Himmerigvejen ind på strækningen Øster Skråvej og videre ad Vej 2 frem til Storedalsvej - også her grusvej, men ok farbar.

Begge grusvejsstrækninger er ikke velegnet til kørestole, rollatorer o.l. Strækningen er tør, men der er en del huller især på Egegårdsvej.

 

Vanddepoter:

Post 1 – Ved hjørnet mod Egegårdsvej

Post 2 – Hvor Egegårdsvej møder Lyngholtvej

Post 3 – På Egegårdsvej ud for det lille blå hus i skoven (på højre hånd)

Post 4 – Ved Busholdepladsen på Himmerigsvejen

Post 5 – Ved Linjevejen mod Hvide Bakker

Post 6 – vej 2 på Østre Skråvej mod Horneksvejen

Post 7 – ved stenen Jagtselskaberne Kærrerne

Post 8 – Ved idrætshuset i Vesterø

Vi forventer at åbne vandposterne 1 – 3 kl. 8.00 og lukke dem ned omkring kl. 11.00

Vi forventer at åbne vandposterne 4-6 kl. 9.00 og lukke ned omkring kl. 13.00

Vi forventer at åbne vandposterne 7-8 kl. 10 og lukke ned omkring kl. 14.30