Glad pige
Foto: Vesterbro Fotografer

Historier fra andre tilflyttere

Der er allerede mange der har taget springet og er flyttet til Læsø uden i forvejen at kende nogen, ligeledes er der andre der vendt tilbage til øen. Her vil i kunne se nogle forskellige eksempler på folk der har valgt at flytte sin adresse til Læsø.

 

Anna Mejlhede (par)

Et stressammenbrud væltede læsset og betød, at Anna Mejlhede efter mange års tilløb valgte at slå sig permanent ned på Læsø. Alene i sit sommerhus i skoven. Men det er sundt og godt, mener hun.

Læs hele artiklen "Jeg havde så ondt i brystet, at jeg næsten ikke kunne stå op"

 

 

Merete Lenler Petersen (alene)

Merete flyttede alene til Læsø som 22-årig og udtaler til Beboerbladet:

"Der er mere åbenhed og mere snak, end jeg før har oplevet. Det trives jeg godt med, for jeg er jo vokset op i en landsby, hvor alle kender hinanden. Sådan er det også her,

Læs hele artiklen "Sådan er det at bo på Læsø: Jeg fik rækkehuset, samme dag, jeg ringede"

 

Heidi og Rasmus Hass Madsen (familie på fire)

Heidi og Rasmus blev træt af at kæmpe mod besparelser på børneområdet i Rynkeby på Fyn, og valgte at flytte til Læsø. Om at flytte til Læsø udtaler Rasmus følgende:

"Vi glæder os helt vildt. Hver gang, vi er med færgen, er der sådan en ubeskrivelig ro. Fastlandet forsvinder bag en, og der kommer den der indre ro, som ikke forsvinder, mens man er på øen. Det er den bedste følelse".

Læs hele artiklen om familiens flytning: "Fra Rynkeby til Læsø: Familie orker ikke at kæmpe mere mod skole-besparelser"

 

Familien Altenborg (familie på fire)

"Vi har nu været øboer i et år, og vi føler, vi er faldet godt til på øen. Hjælpsomheden er stor og udpræget, men der er naturligvis også ting, vi lige skulle vænne os til. Noget så simpelt som lukketiderne i dagligvarebutikkerne gjorde, at vi den første tid ofte mødte en lukket dør. Hurtigt blev øens dejlige, rolige tempo dog også en del af vores hverdag, og det er noget, vi sætter stor pris på."

Læs om familien Altenborgs først år på Læsø her: "Det blev Læsø"

 

Niels Odsgaard (par)

"Det er den samlede pakke, der tæller for mig. Jeg har et job, som passer til min uddannelse, samtidig med, at jeg kan bo i et samfund og i en natur som dét her. For mig er livskvalitet, at jeg kan få tingene til at hænge sammen som familiefar, arbejdsmenneske og naturmenneske."

Læs Niels' beretning om at flytte fra Aarhus til Læsø: "Odgaard fra kommunen"

Anna Mejlhede: "Jeg havde så ondt i brystet, at jeg næsten ikke kunne stå op"

Et stressammenbrud væltede læsset og betød, at Anna Mejlhede efter mange års tilløb valgte at slå sig permanent ned på Læsø. Alene i sit sommerhus i skoven. Men det er sundt og godt, mener hun.

Kilde: Femina