Shelter badesøen

Sov udendørs under stjernerne

Foto: Lene Nielsen

Læsø byder på gode muligheder for at overnatte under åben himmel - camping eller sheltere.

Shelter toilet
Foto: Lene Nielsen
Skov
Foto: Lene Nielsen

Teltpladser og sheltere

Flere steder på Læsø findes der områder, hvor man må slå et telt op for natten. Her kan du komme helt tæt på naturen og lægge dig til ro langt væk fra trafik og larm.

I Klitplantagen er der både friluftscampingpladser og et par gode shelter-muligheder ved Birkelunden og ved Badesøen.

Ved flere overnatningspladser er der en bålplads, og nogle af stederne er der ovenikøbet rist og pande til at lægge over bålet.

Foto:Tom Andersson

Sov i shelter under tangtag

Ved Museumsgården er der blevet bygget et shelter med tangtag, og her man man få fornemmelsen af at sove i en del af Læsøs kulturarv.

Shelteret har plads til 4 - 6 personer, og der er toiletmulighed ved museets p-plads. Det er dog IKKE tilladt at have åben ild ved dette shelter.

Se lidt mere om byggeriet af tangshelteret ved Museumsgården her >

Shelter

Sheltere og teltpladser

Foto: Lene Nielsen

Når mørket falder på, kan det anbefales at tænde et bål, riste en skumfidus og vente på at nattehimlen toner frem. Den er nemlig i den grad et syn værd på Læsø! Hvis vejret arter sig, kan man tydeligt se stjernerne – og måske endda fange et enkelt stjerneskud eller to.

Nattehimlen
Foto: Lasse Pedersen
Bål
Foto: Lene Nielsen

Booking af sheltere

Som udgangspunkt er man velkommen til at overnatte i en shelter, såfremt den står fri. Birkelunden: booke en plads på forhånd, for at være sikker på, at shelteren er ledig for natten.

Kort over faciliteterne

Vil du have et kort over faciliteterne i Læsø Klitplantage, kan du hente Naturstyrelsens folder over Læsø Klitplantage nedenfor eller hente den på Læsø Turistkontor i Vesterø Havn.