Blomster

Naturture på Læsø

Foto: ukendt

Læsø byder på et væld, af mange spændende guidede naturture:

Fårehyrdeopvisning

Mød fårehyrderne der passer får som i de gode gamle dage. Du kan møde dem ved Stokken og Fannemands-færgen, hvor de vandrer med ca. 250 naturplejefår. 
Der er hyrdeopvisning tirsdag, torsdag og lørdag kl. 13, hvor hyrden fortæller om naturpleje, fårene og området, og man ser fårenes fantastiske arbejde.
Vi mødes ved tipien ved den vestre P-plads.

Tangture

To forskellige muligheder for at lære noget om tang som fødevare.
Guidede tangture: Rie Ladefoged fortæller om tangarterne. Vi samler tangplanter, artsbestemmer og snakker om hvilke, der er spiselige. Der vil være div. smagsprøver på produkter med tang, der kan købes i Ries gårdbutik.
Billetpris: Voksne: kr. 75, Børn: kr. 30.

Tangsafarier: Spændende strandture, hvor Rie fortæller om de forskellige tangarter. Vi høster tang og laver lækker og sund mad sammen over bål. Et sjovt og inspirerende lille workshop.
Billetpris voksne: 225 kr.
Arrangør: Læsø Tang.
Billetter købes i Læsø Tangs gårdbutik eller ved henvendelse til Rie på 20234911 eller på tl@tofteladen.dk

Svampeture

For både øvede og nybegyndere. Mikkel Paulsen fortæller om baggrunden for en god svampebiotop. 
Hør om de korrekte planter, genkendelse af jordbundstyper og få hjælp til svampebestemmelse - tag gerne svampe med fra dagen før. Hør om svampe på Læsø og få værktøjer til at finde gode svampebiotoper.
Medbring kurv, kniv, passende påklædning og evt. svampebog. Pris: Voksen 60 kr./barn 30 kr. Billetkøb: Læsø Turistkontor/Østerby Servicecenter.

Rønnertur med Rønnerbussen

Guidet 2-timers naturudflugt med Rønnerbussen igennem de fredede arealer, over kringlerøn, gennem floden til Hornfiskrøn. Mad og drikke må gerne medbringes. Husk påklædning efter vejret. 
Pris: Voksne 150 kr., børn 4-15 år 100 kr. Billetkøb: Læsø Turistkontor, Østerby Servicecenter og Rønnerbussen tlf. 4095 9063.
Afgang fra Læsø Saltsyderi

Holtemmen med naturvejleder

Holtemmen er et utroligt spændende botanisk lokalitet med et virvar af naturtyper og mange sjældne planter. Gå en tur med naturvejleder Stine Pagel Hansen og se på områdets planter, dyreliv og særegne landskabstræk.
Maks. 25 deltagere. Voksne kr. 60/ børn kr. 30. Billetkøb: Læsø Turistkontor
Torsdage: 27/6,4/7,18/7,1/8,8/8 & 15/8

 

Se tider påhttps://www.visitlaesoe.dk/laesoe/begivenheder