VisitLæsø
Fodslaw

Vandreruter på Læsø

Læsø har vandreruter til både børn og voksne. Her har vi samlet en oversigt

Læsø har en fantastisk, varierende natur og også mange muligheder for forskellige vandreruter. Som ø beliggende i Kattegat er det givet, at der er rig mulighed for smukke vandreture langs kysten, hvilket enhver bør unde sig selv. At lytte til bølgernes skvulpen og mærke den friske vind i ansigtet er balsam for sjælen.

Men Læsø er også leveringsdygtig på vandreruter i andet terræn. På den nordlige del af øen finder du Læsø Klitplantage, hvor du kan bevæge dig ind mellem nåletræer og hede. På den sydlige del af øen kan du opleve Rønnernes natur og dykke ned i historien om de gamle saltsyderier.

Der er også magiske vandreture for børnefamilien og rolige hjertestier med mulighed for et hvil undervejs.

For den helt garvede vandrer er der den lange vandrerute, hvor man kommer rundt om Læsø. Nedenfor kan du læse om de forskellige ruter, og hente både kort og uddybende informationer som kan bruges undervejs på turen.

Træer

Vandreruter i Læsø Klitplantage

Midt på øen og ud mod den nordlige kyst ligger Læsø Klitplantage – et område med smuk og varierende natur samt et rigt dyreliv. Her finder du både tæt nåleskov og vidtstrakt klithede og på bare få kilometer kan du bevæge dig gennem flere forskellige typer af smukke landskaber. Læsø Klitplantage er forvaltet af Naturstyrelsen, og på deres hjemmeside kan du læse meget mere om området samt finde en digital guide til de forskellige områder i plantagen. Nedenfor kan du finde et kort over Klitplantagen med forskellige vandreruter

Vandretur

Vandrerute på Rønnerne rundt om Fuglsangssøen

På den sydlige del af øen ligger Rønnerne - området hvor Læsø Saltsyderi henter vand til deres saltproduktion. Fra Saltsyderiet kan du gå en vandretur på knap fem kilometer rundt om Fuglsangssøen og opleve Rønnernes fantastiske natur. Nedenfor finder du et kort over Fuglsangssøen med tilhørende historie om området og Læsøs saltsydning

Efterår

Nisseruten - en skæg tur for børnene

Mellem træer og tilgroede klitter i Højsande mener man, at der er trolde og nisser. Før i tiden var der mange flere, som troede på sådan noget her på Læsø - men i dag er det mest børn, der ser, hører eller mærker dem. Nisseruten er en 3,2 km rute rundt i stærkt kuperet terræn, og er en vandretur med sjove bakker, gode klatretræer, viden og fantasi. Nedenfor finder du et kort over ruten med tilhørende historier og aktiviteter som kan aktivere børn og voksne på en hyggelig skovtur.

Fodslaw

Hjertesti rundt om Foldgårdssøen

På Læsø finder du også en hjertesti på 1,9 km. - en ren natursti, som er lidt ujævn af sand og jord. Hjertestien går rundt om Foldgårdssøen, hvor man kommer gennem områder med lyng og skov. Undervejs er der mulighed for at nyde medbragte kaffe og madpakke ved de opsatte borde/bænkesæt på parkeringspladsen.

Læsø set fra oven