Gå til indhold
©  Foto:

Vinterbadning på Læsø

Læsø er med sin beliggenhed midt i Kattegat velsignet med noget af det reneste og friskeste havvand i Danmark, og vinterbadning er en populær aktivitet på øen.

Der er rigtigt mange muligheder for at finde gode steder at vinterbade, og der er både uformelle fællesskaber og en forening, som siden slutningen af 2021 har samlet en del af de aktive vinterbadere på Læsø - det er foreningen Vesterø Vinterbadere, som holder til i Vesterø, som navnet antyder, og som har planer om at etablere sig med blandt andet en sauna ved badebroen i Vesterø Havn.

Der er flere gode steder, hvor der vinterbades.

Storedal på nordkysten er et populært sted. Her klædes om direkte på stranden, og med den fine sandbund er det nemt at komme ud og få et dyp eller to.

Østerby Havn er også en yndet sted for vinterbadere, og har fx haft besøg af Skagens vinterbadere Isbryderne på en udflugt, hvor det igen takket være en fin sandbund er nemt at komme både i og op igen.

Er man til andet end kyst-vinterbadning, kan den såkaldte Badesø ved Stenbrovejen prøves - det er også et kendt vinterbade-spot. Her er et shelter med bålsted, så dér kan man også varme sig efterfølgende, hvis det forbederedes i god tid.

 

Del dine oplevelser på::