Cykelruter på Læsø - til alle former for cykler
Læsø byder på alt lige fra nyt asfalt til raceren over fine småveje til store og små på almindelige cykler til gode udfordringer for dem på gravel eller mountainbike.
Lørdagene den 13. og 27. august samt 10. og 24. september kan du med fordel slå et smut forbi Læsø på en ekstra lang heldagstur - Læsøfærgen har nemlig ekstraordinært sat en sen afgang ind fra Læsø 22.15, så det er muligt at slutte en god dag på et af øens hyggelige spisesteder...
Hen over sensommeren har Læsøfærgen på udvalgte lørdage indsat en sen afgang fra Læsø 22.15. Det giver nu vores gæster mulighed for at blive lidt længere på Læsø og fx nyde en aftenmenu på et af øens spisesteder, før man skal retur.
Dito-Bus kører rute 840 på Læsø med deres helt nye og flotte el-bus, den er gratis, og der er indsat en ekstra afgang, som passer til Læsøfærgens sene afgang. Du kan se køreplanen her, dog uden den særlige afgang, som er fra Østerby med afgang ca. 21.30.
Vi havde to afgang før sommeren, og her i sensommer kører vi igen 13. august, 27. august, 10. september og 24. september. Du kan se afgangstider og booke færgen direkte her, og du kan hente færgens prisliste som pdf her.
Du sejler med Margrete, og turen tager 90 hyggelige minutter den ene vej, og halvanden time den anden, som vi siger...
På overfarten kan du nyde lidt godt fra bistroen, og du kan også snuppe et eksemplar af Læsø-bladet 2022, som er fyldt med både artikler og masser af praktiske oplysninger. Vil du tyvstarte, kan du læse bladet online her og få en forsmag på, hvad der venter.
Vil man hellere rundt på to hjul end på to ben, så er Læsø den perfekte ø til en cykeltur; flad, med cykelsti fra den ene ende til den anden, og med minimal trafik på småvejene.
Der er i omegnen af 180 kilometer såkaldt grønne veje - altså veje som fx velholdte skovveje og fine småstier.
Ta' din egen cykel med færgen eller lej på Læsø.
Flere af Læsøs spisesteder står klar sådan en lang lørdag - husk også at tjekke åbningstiderne i al almindelighed...
På Læsø er der ualmindelig meget unik natur samlet på kun 118 kvadratkilometer, og én af de allerbedste måder at opleve det på, er ved at sætte den ene fod foran den anden, og fortsætte et par timer eller flere...
Her er et udvalg af forslag til vandreruter og gode gåture, og du finder flere forslag på vores temaside om Læsøs vandreruter.
Læsøs unikke tangtage og det verdenskendte hvid guld, sydesaltet, produceret som i middelalderen, er optaget på tentativlisten til UNESCOs verdensarv. Der er lidt endnu til målet, men allerede nu kan både tangtagene og saltsyderiet opleves 'live'.