Storhaven gedekid med pige

Naturen om foråret på Læsø

Foto: Læsø Turist- og Erhvervsforening

Forår i havet omkring Læsø og på landet på Læsø

Lev med havet på Læsø

I det tidlige forår begyndte vi at kunne se f. eks. rødspætten, torsken og stenbideren være tykke af rogn. Kysterne blomstrer i takt med at vandtemperaturen stiger og som foråret gør dets indtog, forvandles kysterne til spisekamre for bl.a. havørreden. I maj gør også hornfiskene deres massive indtog langs alle vores kyster, og udgør en oplagt lejlighed for at tage børnene med på en omgang givende lystfiskeri. Stille og roligt bliver det varmere på lavt vand og hummeren, strandkrabben og adskillige andre krebsdyr kommer ind på lavere vand for at finde føde. Årstiden er også perfekt til at samle tang. Fra tidligt forår og frem til juni er tangen lækrest, da der er friske skud på – nej ikke planterne – algerne. Tang er en alge. Muslinger, østers og andre toskallede bløddyr er også med i forårets spisekammer ved havet. Efter april og frem til oktober måned frarådes det dog at samle dem.

Nyd tiden ved stranden med børnene og lav jeres eget strandakvarium, se hvordan du gør her.

Lev med naturen på Læsø

Nu er den travle tid i naturen begyndt. I marts vågner hugormen af vinterdvalen. Der kommer gang i fuglesangen. Først de overvintrende strandfugle, så trækfuglene fra Sydeuropa og sidst trækfuglene fra Afrika. Tager man regelmæssigt ud i skoven, kan man høre, at der hele tiden kommer nye fugle til.

I april blomstrer anemone og vorterod i skovbunden. Sidst i april springer birken og bøgen ud, og skoven bliver langsomt mørkere.

Forår er også den bedste tid at samle spiselige urter i skoven. De er friske, og det er altid hyggeligt at komme hjem med en pose mad til køkkenet efter skovturen.
Der er masser af muligheder for at finde mad derude. Her er nogle bud på planter, som du kan finde ude i naturen og kan tage med hjem i køkkenet: her