visitlæsø

Corona virus

Foto: Læsø Turist og Erhvervsforening

Vi følger myndighedernes anbefalinger og holder øje med udviklingen.

Vi passer på hinanden

På Læsø gemmer vi kram og håndtryk til en anden god gang. Vi holder en fornuftig afstand, og alle butikker tilbyder håndsprit ved indgangen og tager andre forholdsregler.

Dagligvarebutikker er åbne som normalt, men du kan også lave en skriftlig eller telefonisk bestilling, så de leverer udenfor butikken eller hjem til dig – og det er ganske gratis.
Du kan også handle i vores specialbutikker, og i vores tøj-, interiør- og uldbutikker. 

Læsø Kur har atter åbent for badende gæster, men med forholdsregler. Der kan bades i tre hold om dagen, og der skal reserveres plads.

Ved Læsø Salt er butikken åben og der sydes salt. Der er udendørs orientering om saltsydningen alle dage kl. 10.30, 12.30 og 14.30.

Læsø Museum har nu åbent alle dage i Museumshuset og Museumsgården.

Spisestederne er åbne. Mange af dem laver dog stadig take-away ved telefonisk bestilling. Husk at reservere bord, hvis du vil være sikker på at få en plads - det gælder også til frokost.

Husejere fra Norge, Sverige og Tyskland er hjertelig velkommen.

Nu åbnes der for lystsejlere fra Norge og Tyskland, og Vesterø og Østerby havne tager imod  dem med åbne arme. Der skal overnattes min 6 nætter, men det behøver ikke være i samme havn. Der skal udfyldes en formular, som hentes her https://havneguide.dk/da/nyheder/reservation-af-ophold-i-6-naetter.
Lystsejlere fra Skåne, Halland og Blekinge er velkommen, hvis de kan vise en negativ corona test der er mindre end 72 timer gammel. 

Feriegæster fra Tyskland, der kan dokumentere 6 overnatninger på hotel, i sommerhus, på campingplads eller lign. er meget velkommen. Feriegæster fra Norge er også meget velkommen, og de behøver ikke at reservere 6 overnatninger. 

 

Se mere konkret information og alle åbningstider:

https://www.visitlaesoe.dk/turist/praktisk-info/aabningstider-paa-laesoe

 

Læsøfærgen:

Vejledning i forbindelse med coronavirus og rejser med Læsøfærgen

 

Vigtig information fra Regionsklinikken på Læsø:

Den seneste udvikling vedr. coronavirus/covid-19 gør, at vi i en midlertidig periode er nødsaget til at indføre ændrede retningslinjer i klinikken.

Du skal IKKE møde op i klinikken uden på forhånd at have aftalt det med personalet pr. telefon. Det gælder for ALLE PATIENTER, og ikke kun patienter, der viser symptomer på coronavirus, eller er under mistanke om smitte.

Vi holder ekstraordinært åbent på telefonen alle hverdage fra 8 - 16
Hjælp os med at begrænse telefonopkald. Vi forventer, at der den kommende tid vil være mange patienter, der ringer til klinikken i telefontiden. Vi ved, at mange bliver usikre og bekymrede. Derfor opfordrer vi til, at du overvejer, om du kan finde svar på dit spørgsmål på www.coronasmitte.dk. Du kan desuden finde Sundhedsstyrelsen anbefalinger til, hvordan du beskytter dig selv og andre mod coronavirus/covid-19 her: https://www.sst.dk/da/Vi-den/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar