Havkajak på Læsø - kurs Nordre Rønner

Havkajak på Læsø

Foto: Lone Knudsen

Læsø er perfekt til havkajak med lavt vand, flotte kyster og rigtigt mange fine strande.

Læsø fra vandsiden

Med mere end 100 km kystlinje, lavt vand det meste af vejen rundt og et stadig voksende landareal med mange spændende geologiske fænomener, rev, strandenge, holme og skær er Læsø et sandt mekka for havkajak-folket uanset niveau. De seje kan vælge turen rundt eller østsiden med bølger, mens nybegynderne kan fornøje sig på vest- og sydsidens lave vand.

Der er mange gode strande at gå ud fra eller lægge til ved, og mange gæster og sommerhusejere og fastboende nyder også godt af vandet omkring Læsø.

Havkajak Læsø - landingssteder

Foto:visitlæsø - ikoner fra Naturstyrelsen

Rig på ro og gode oplevelser

Flere og flere vælger at supplere et ophold på Læsøs 118 kvadratkilometer med en tur på vandsiden. og det giver god mening, for her er masser af gode oplevelser, og man får lidt perspektiv på tingene.

Læsø set fra vandet byder på en stor variation og masser af muligheder for gode naturoplevelser; kæmpesten i vandet, sæler, spændende rev, flotte strande, et utal af fugle og meget mere. 

Kajakfolket kommer i alle aldre og afskygninger, og her er plads til alle. Vi anbefaler naturligvis at være så godt uddannet som muligt, og under alle omstændigheder at afpasse aktiviteterne efter vejrudsigten, uddannelsen og erfaringerne.

En meget stor del af Læsø er underlagt forskellige former for naturbeskyttelse; her er fredninger, her er vildtreservat og her er særligt sårbare områder. Sæt dig ind i, hvad der gælder dér, hvor du færdes, og hav respekt for både havet og naturen.

Gode ruter på Læsø

Lokale kræfter

Læsø har to professionelle aktører, når det handler om oplevelse til lands; Læsø Adventure og Læsø Eventyr.

Og så har vi glæden af en lokal kapacitet på havkajakområdet, nemlig Henning Munk, som har meget stor erfaring med farvandene og forholdene omkring Læsø. Og som også gerne stiller sin viden til rådighed for alle, som planlægger at sejle i havkajak ved Læsø. Henning Munk kan kontaktes på mail munk.henning (a) gmail.com.

Henning er ude helst hver dag året rundt, og har stor erfaring i både selv at sejle, at sejle med et par gode venner og at være guide og rådgiver for tilrejsende kajakroere og havkajakfolk. 

Havkajak på Læsø - Henning Munk ved Stokken

Foto:henning munk

Havkajak på Læsø - Henning Munk holder pause

Foto:henning munk

Havkajak på Læsø - Henning Munk i snevejr

Foto:Henning Munk

Havkajak nordre rønner

Foto:visitlæsø

Havkajak Læsø - Gitte Toftgaard

Foto:Gitte Toftgaard

Havkajak på Læsø - Christina Andersen

Havkajak på fem øer

Havkajak på Læsø - Stokken
Foto:Tom Andersson&visitlæsø

5 tips til sikker færdsel på vandet: Husk vest, og ro ikke alene! Undersøg vejr, strøm og tidevand - inden du ror afsted. Vær godt klædt på. Læs mere om påklædning til roning i vores beklædningsguide. Hav en plan for, hvor du ror hen, og hvor længe du er ude. Medbring en mobiltelefon i en vandtæt pose. Det er vigtigt at kunne tilkalde hjælp i nødstilfælde. Kilde DGI

Havkajak på fem øer

Havkajak på Læsø er skabt i samarbejdet #Øhigh5 mellem Læsø, Samsø, Langeland, Ærø og Fanø.

Øhigh5 er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.