VisitLæsø
Strand Vesterø

Badestrande på Læsø

Læsø har en kyststrækning på ca. 100 km, hvoraf de 25 km er god badestrand. Badestrande findes på den vestvendte kyst og en del af nordkysten. I Læsøs sydvestlige hjørne findes en meget speciel badestrand, nemlig Stokken.

Sten på Læsø

En spadseretur langs de stenede strandstrækninger i Lilledal og øst for Østerby Havn giver god mulighed for spændende iagttagelser af forskellige sten.

Mange af stenene kommer fra grundfjeldet i vore nabolande, det er sten som basalt, granit og gnejs. Ledeblokke er sten, der kun findes som fastfjeld på en enkelt lokalitet. De mest almindelige ledeblokke på Læsø er larvikit fra Norge, rombeporfyr og hornfels fra Oslo-området samt kinnediabas fra Sverige.

Hornekshuset

Ved Horneks Odde ligger Hornekshuset, der fungerer som center for formidling af områdets havnatur. Der findes en plancheudstilling samt en videofilm om livet under havoverfladen. Der er fiskenet, bakker og lupglas til udlån. Her er desuden borde, bænke og grill samt nye toiletfaciliteter.

Bog om sten

Specielt steninteresserede kan på Turistbureauet købe en lille publikation ’Sten på Stranden’, som er en rigtig god hjælp til at bestemme de mange forskellige fund, der kan gøres.

Handicapforhold

Der er lavet 2 nedgange for kørestolsbrugere til stranden ved henholdsvis Vesterø Kirke og Storedal. Ved Banstenens P-plads er der lavet en stil til kystskrænten.