Thomas Mygind

Thomas Mygind vild med golf på Læsø

Foto: Læsø Seaside Golf Klub

Kærlighed ved første slice ...

Ærligt indrømmet, jeg er vild med Læsø og vild med golf og - vil nogle nok påstå - nærmest afhængig af kombinationen. Noget, der nok ikke helt kan undgå at præge disse linier. Bare en lille smule...

Der er rigtigt mange, rigtigt gode grunde til at besøge Læsø. Og er du bidt af golf, eller har lyst til at blive det, så er der altså en gevaldig god grund mere:

Læsø Seaside Golfklub. En af Danmarks bedste og smukkeste golfbaner, ja, den prestigefylde Peugeot Golf Guide har sågar udnævnt banen til en af Europas bedste. For mig var det ganske enkelt kærlighed ved første slice.

Jeg ved ikke lige, hvad det er med denne magiske ø, men allerede når jeg sidder og filosoferer forventningsfuldt over stjerne-skuddet på færgen, synes pulsen at falde med 10-15 slag, ofte med en nærmest tilsvarende effekt på golfspillet, der venter forude. Sådan da...

Det virker måske en kende dristigt at påstå, at Læsø pr. automatik gør dig til en bedre golfspiller. Men sådan kan det faktisk godt opleves. I særdeleshed i vindstille solskin...

Én ting er i hvert fald helt sikkert: Den altid fascinerende, flade, fair og (undertiden) frygtindgydende bane er umulig at blive træt af. Tværtimod…

I min tid som "uhelbredelig golfoholiker" har jeg været så privilegeret at spille på nogle af klodens ypperste golfanlæg. Alligevel vil Læsøs  pragtfulde bane altid ligge højt placeret på min personlige "All time Top 3-liste".  For også hvad dét angår, har øen fantastiske oplevelser at byde på og fryde med. Råt, men godt.

I sagens - og pga. øens unikke - natur er Læsø Seaside Golfklub naturligvis hverken Augusta eller Valderrama. Lykkeligvis. Banen har nemlig sin helt egen barske, naturligt uspolerede charme og fremstår oftest i overraskende og imponerende høj kvalitet.

Klubbens få, men ihærdige, greenkeepere formår nemlig med enkle midler og stor overvågenhed at skabe små mirakler på en bane i stadig nænsom udvikling.

Bunkers er der behageligvis ikke alt for mange af på Læsø, men de, der er, er særdeles snedigt placeret. Til gengæld er der vand i spil på 16 af de 18 fantastiske huller, alle med hver sine særpræg og naturlige udfordringer som f.eks. de dragende birketræer, den grådige lyng og sejlivede rødsvingel for blot at nævne et par af dem. Havudsigten derimod virker - som regel - både beroligende og inspirerende på såvel sving som sjæl.

Læsøs golfbane er derfor altid en dejlig oplevelse. Året rundt. Aldrig helt den samme og ofte - afhængig af barometerstanden - noget af en mundfuld.

Er vinden f.eks. våd og kæk vest, ryger der hurtigt en byge "vejrligs-slag" på kortet. Heldigvis er det jo lige for alle, medmindre du spiller med de garvede lokale naturligvis.

Så får du chancen - og den byder de dig gerne - for at nyde en runde med "indfødt guide", kan du være godt på vej til en hæderlig score og, hvis du er vældig heldig, et nyt, berigende bekendtskab.

Medbringer du blot rimelig kampgejst og, hvis naturen viser tænder, rigeligt med bolde, så er der på alle måder udsigt til minimum 18 besnærende oplevelser...

... og det oven i købet i havnær naturlighed, med befriende højt til loftet og meget langt til fastlandets - og virkelighedens - fortrædeligheder.

Thomas Mygind

Læsø DGU 113-268