Gå til indhold
©  Foto:

Holtemmen

Et magisk sted på Læsøs nordkyst

Man mener, at navnet er kommet af ”hold tømmen”, når man kørte hertil i hestevogn, og det gik nedad mod kysten.

Holtemmen er en såkaldt mosaiknatur, som nok er øens mest artsrige og spændende at udforske. Det myldrer af liv her – både insekter, fugle og en mængde plantearter med forskellige krav til både næring og fugtighed.

Her finder du flere kødædende planter. Planten vibefedt med en lille bladroset af lysegrønne, fedtede grundblade, der kan fange små insekter, som vover at kravle over den. Rundbladet soldug med sine lange, tynde, røde hår som udskiller et klistret sekret som lokker insekterne til vokser i tætte klynger. Her er også masser af orkidéer.

Når du står på den gamle kystskrænt, kan du skue udover hele området og se fyrtårnsøen Nordre Rønner mod nord. Når du bevæger dig ned i området, vil det være en god ide med gummistøvler - selv midt på en tør sommer.

Gallowaykvæg er ansat som naturplejere i området og sikrer, at de lyselskende planter trives.

Forevig Holtemmen og vind dit eget billede i glas og ramme!

Hvis du alligevel lægger vejen forbi Holtemmen, kan du jo lige så godt deltage i vores konkurrence om at vinde dit eget billede trykt som plakat!

Sådan deltager du:

  1. Besøg Holtemmen og tag et billede.
  2. Upload billedet til din Instagram-profil med #instaspotlæsø

Det var det - nu er du med i konkurrencen. 

Du kan også tage billeder ved Banstenen, på Østerby Havn, ved Fannemandskanalen og ved Thorvald Hansens Tårn og dermed øge dine chancer i konkurrencen