Læsø Kur - spa og wellness i særklasse | Visitlaesoe
Læsø Kur

Læsø Kur - spa og wellness i særklasse

I FORBINDELSE MED EN STØRRE RENOVERING ER
LÆSØ KUR LUKKET I PERIODEN D. 28. OKTOBER 2018 – 1. APRIL 2019
DER VIL STADIG VÆRE ÅBEN FOR BEHANDLINGER, DETTE VIL FOREGÅ I NYE LOKALER OVERFOR LÆSØ KUR, ADRESSEN ER: VESTERØ HAVNEGADE 35
SKULLE OVENSTÅENDE GIVE ANLEDNING TIL SPØRGSMÅL ER DU ALTID VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE LÆSØ KUR PÅ INFO@SALTKUR.DK ELLER 98491322

Ude midt i Kattegat dukker Læsø op i horisonten og første landkending er kirketårnet i Vesterø. Den gamle kirke er i dag omdannet til kurbadet Læsø Kur, der er parat til at modtage dig med forkælelse og wellness baseret på øens salt samt ler og havalger.

Fra Kirke til Læsø kurbad

Det startede med, at saltsyder Poul fra Læsø Salt fik en god idé. Psoriasis behandles bl.a. med saltvand. Det er hidtil sket i Dødehavet i Israel og i Blue Lagune på Island. Hvorfor ikke prøve det på Læsø - restvandet fra saltproduktionen har vi jo. Alle gode kræfter hjælper til og økonomien kommer på plads. Læsø Kur er en realitet. Den 6. august 2007 starter ombygningen af kirken med, at kirkeskibet bliver revet ned.

Kirketårnet bevares

Sådan ser et kirketårn ud, når det står helt alene og venter på alt det nye, der skal ske! 
Der blev udskrevet en konkurrence. Vinderen blev arkitektfirmaet Friis og Moltke i samarbejde med Trigon og Cowi A/S. Tårnet vil fortsat stå som et vartegn, men med en ny underkrop, der bugter sig som et klitlandskab. Hermed er bygningen placeret i nutiden med udsigt til både fortiden og fremtiden.

Solgt for 1 krone

Den første søndag i advent 2003 blev kirken taget ud af drift. Efter forhandlinger med Vesterø Menighedsråd og Kirkeministeriet var det nemlig besluttet at kirken kunne sælges for den symbolske sum af 1 krone! Det er første gang, at en folkekirke i Danmark "sælges" til et privat formål.Forbindelsen imellem salt og kirke er i øvrigt ikke ny. I flere århundreder var det Viborg domkapitel, der ejede Læsø og stod bag den kommercielle udnyttelse af det salte grundvand.

Inventar fra kirken 

Ifølge forskrifterne blev altersølv og døbefond båret ud, da kirken mistede sin status som kirke. Kirkeklokken blev forsigtigt løftet ud og nu ringer den i Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn. Kirkebænkene er solgt på auktion. En af dem står i dag i morgenmadsstuen hos Østergaard B&B!

Læs mere på Læsø Kurs hjemmeside

 

Del denne side

Prisvindende wellness

I både 2013 og 2014 har Læsø Kur vundet Oplevelsesprisen i kategorien wellness. 

Behandlinger

Entré til centeret giver adgang til en række faciliteter såsom saltbade, saunaer og dampbade m.m.
Desuden tilbydes en lang række kur- og velværebehandlinger.

Psoriasisbehandling på Læsø

Kurbadet tilbyder behandlinger til psoriasispatienter. Det sker på baggrund af et 4-årigt pilotprojekt, som er foregået på Læsø i samarbejde med Marselisborg Hospital. Her blev patienterne behandlet igennem 4 uger. Det har givet gode resultater, som kan sammenlignes med behandling ved Det Døde Hav.

For nogle er der mange fordele ved at vælge Læsø. Du kan tage familien med og selv vælge, hvor du vil overnatte. Børn har mulighed for at følge skolegang på Læsø.