Rådyr

Efterår på Læsø

Foto: Hans Kurt Rønnest

Nyd efterårets mange fristelser på Læsø

 

Nyd efteråret på Læsø - her er plads til både afslapning og aktiviteter for hele familien...

Efteråret er en skøn tid på Læsø. I skoven kappes de flotte farver med kantareller og Karl Johan om opmærksomheden og på strandene kan dem med det skarpe syn finde rav.

Læsø klitplantage er et af landets bedste steder at finde kantareller. Du må gerne plukke til eget forbrug, og lige nu i september er det bare at komme i gang. Karl Johan svampe er heller ikke ualmindelige specielt i Klitplantagen. Du kan også plukke smukke mørke klaser af hyldebær til saft eller måske brombær eller mosebøllebær til syltetøj.

Tag en tur ud til Stokken ved lavvande og pluk blåmuslinger. De sidder på pæle og sten, og de er nemme at tage af. Lavvande gør det nemmere at komme til dem.

 

Netop nu er der også masser af ande- og vadefugle at se på Rønnerne. Fuglene er på træk sydpå efter at have tilbragt sommeren ved yngleområderne i nord.

En rivende ruskende efterårsstorm står måske ikke højt på din ønskeliste? Men du skulle prøve at trave ved havet sådan en dag og derefter gå ind i klitplantagen og glædes ved læ og duft af fyrretræer. Hvis du vælger en tur på den nordlige kyst, er der størst chance for at finde rav. 

Rundt omkring på øen er der masser af muligheder for både gode og ganske gratis oplevelser for hele familien. Mange af Læsøs butikker og restauranter har gode tilbud. Efteråret er en skøn tid på Læsø.