Svamp i Klitplantagen
Strand efterår

Efterårsferie på Læsø

Foto:Visitlaesoe&Visitlaesoe

Læsø er også "Rig på efterårsoplevelser" og særligt i uge 42, skolernes efterårsferie er der en del aktiviteter og begivenheder, men efteråret byder også på plads til afslapning.

Efteråret er en skøn tid på Læsø. I skoven kappes de flotte farver med kantareller og Karl Johan om opmærksomheden og på strandene kan dem med det skarpe syn finde rav.

Rundt omkring på øen er der masser af muligheder for både gode og ganske gratis oplevelser for hele familien.

En af de større begivenheder er Tanghusenes Dag, som i år finder sted søndag fra kl. 10 - 15 på Museumsgården og med åbne tanghuse flere steder på øen.

Hent en oversigt over spisestedernes åbningstider her

 

For børn og barnlige sjæle

Over efteråret og særligt i uge 42, er der mange oplevelser for børn og barnlige sjæle på Læsø. I skolernes efterårsferie kan du blandt andet besøge Storhaven til en hyggestund med klappedyr, is, gårdbutik og meget mere. For de konkurrenceprægede er der altid et sjovt spil minigolf hos Antik & Retro

rav

Foto:visitlæsø

Ravtur for børn

Tirsdag d. 17 oktober. 2023 kl. 10.00 - 12.00

Visit Læsø

Havnepladsen, 9940 Læsø

Lav dit eget ravsmykke med Rav-Frants Frants viser forskellige ravtyper, og du lærer, hvordan du kan kende forskel på rav og sten. Derefter går vi til stranden, og alle børn er ”heldige” og finder et fint stykke rav. I Bødehuset sliber og polerer du dit rav, og Frants borer et hul i ravet, så det kan blive til et fint ravsmykke i en lædersnor. Frants har selv været ravsamler og slebet rav det meste af sit liv. Du må gerne have en voksen med. Aldersgrænsen er 12 år – hvis der er lidt ældre søskende, må de også gerne deltage.

Pris: 150 kr. (kun børn køber billet)

Billetkøb: Læsø Turistkontor, 9849 9242. Maks. 25 deltagere.

Kom ud i naturen

Naturen på Læsø er fantastisk og fyldt med gratis glæder. Må vi foreslå en lang gåtur på stranden? Hvis vinden blæser kraftigt, er det en oplagt mulighed for at sætte en drage op. Ved kysten kan man også gå på jagt efter rav, samle blåmuslinger til aftensmaden eller finde fine sten som børnene kan male på.

Trænger man til ro fra blæsten, kan man sætte kursen mod Læsø Klitplantage, hvor der er god chance for at finde både kantareller og andre lækre spisesvampe. Har man god tid på skovturen og forberedt sig hjemmefra, kan man finde en bålplads og lave pandekager på de opsatte bålpander. Det er ægte efterårshygge!

For de voksne

Der er naturligvis også en masse aktiviteter, steder og seværdigheder for de voksne, der holder efterårsferien på Læsø. Se bare herunder

Det praktiske...

I vores kalender får du det samlede overblik over alle de aktiviteter og begivenheder, der finder sted på Læsø i efteråret. Her finder du også information om tilmelding, pris og alt det praktiske.

Nedenfor finder du også et link til Læsøfærgens hjemmeside, hvor du kan booke en færgebillet til din efterårsferie på Læsø.