Heste i sne

Vinter på Læsø

Foto: Læsø Turist- og Erhvervsforening

Vinteren på Læsø betyder masser af hygge

Læsø er fuld af oplevelser året rundt, og på særlige datoer arrangeres der hyggelige og spændende arrangementer, som er med til at gøre netop dit ophold på Læsø til noget helt specielt. Der er både noget for børn og voksne.

I vintermånederne november og december arrangeres bl.a. firma julefrokoster og hyggelige julearrangementer med skøn overnatning. Du kan bl.a. deltage i øl smagning, banko, gratis foredrag eller se en god film i øens biograf! Vi har samlet aktiviteterne for dig i vores aktivitetskalender fra GoVisit, som udover at være en kalender også er en app, du kan hente til din smartphone - tjek det her: GoVisit

Der er mange gode grunde til at tage på tur i naturen, når skolebørnene holder vinterferie. Frisk luft, motion og samvær med familie og venner er et par af dem. At gå på opdagelse og lære noget om den natur, som omgiver os, er en anden. Både Hummerhytten og Stenhuset ved Horneks Odde og Skovhytten har udstillinger

Hvis der er is på Badesøen – eller en af de andre søer i klitplantagen - kan du tage børnene med ud på skøjter. Husk, at det er de lokale myndigheder, der fastsætter, hvornår isen er sikker – normalt når den er 13 cm tyk. Hvis isen stadig er for skrøbelig, kan I gå på jagt efter dyrespor i sneen. Nyfalden sne i et tyndt lag er bedst. Prøv om du kan finde ud af hvilke dyr, der har afsat sporene, og følg nogle af dem et stykke for at se, hvor dyrene færdes.  I kan også gå på jagt efter de såkaldte ’ædespor’. Ædespor er for eksempel grankogler, som dyr og fugle har gnavet på deres helt særlige måde. 

Laver og mosser til juledekorationerne strutter smukt i frosten. Du må gerne plukke lidt til eget forbrug i Læsø Klitplantage, hvor der er for eksempel er meget rensdyrlav. Pas dog på ikke at efterlade for store åbne pletter i skovbunden. Også kogler i skovbunden må du tage, og finder du lidt gran, som ligger på jorden efter efterårets fældninger, må du også gerne samle det.