Vandreture på Læsø - Fjæren syd for Læsø
Badesøen

Lejrskole på Læsø

Natur, kultur og masser af muligheder for aktiviteter, emner og det hele parret med trygge rammer, nem transport og gode faciliteter. Sæt en lejrskole på Læsø på skemaet - det huskes for livet!

Som skabt til lejrskole

Læsø har så mange plusser, når det handler om at skabe de perfekte rammer om en uforglemmelig lejrskole - uanset om vi snakker folkeskole, friskole, efterskole, spejdertropper eller andre grupper. Læsø har historisk huset rigtigt mange lejrskoler, og der er stor erfaring hos vores erhvervsliv med at facilitere lejrskoler - uanset om det handler om transport, overnatning, forplejning, cykeludlejning eller aktiviteter.

Tjek de store linjer her - og læs mere i det følgende...

Camping lejrskole
Lejrskole på Læsø - elever Museumsgården

Tre gode bud...

Sæt Læsø på skemaet

Natur, kultur og masser af muligheder for aktiviteter, emner og det hele parret med trygge rammer, nem transport og gode faciliteter. Sæt en lejrskole på Læsø på skemaet - det huskes for livet!

På Læsø har vi flere muligheder for huse lejrskoler og større grupper med, for den sags skyld. Flere folkeskoler, friskoler og efterskoler har faste traditioner med at lægge den årlige lejrskole på Læsø, og det betyder så også, at vores udbydere har både erfaring og skræddersyede faciliteter til formålet.

Tre gode steder at tage på lejrskole på Læsø

I Vesterø tæt på færgen ligger Læsø Camping og Hytteby, midt på øen tæt på Byrum ligger Gammelgaard Feriecenter, og på kanten af Rønnerne mod syd ligger Krogbækgaard Ridecenter. Alle stederne har stor erfaring med lejrskoler, og hjælper gerne med både det praktiske og det pædagogiske...

Læs mere om de tre steder her - og læs bare videre; vi har også lagt en del inspiration og gode tips ind i det følgende.

læsø camping

Foto:Læsø Camping

Lejrskole på Læsø Camping og Hytteby

I gåafstand fra færgelejet i Vesterø ligger Læsø Camping og Hytteby, som har rigtigt stor erfaring med lejrskoler. Her er rigtigt gode indkvarteringsmuligheder med 27 hytter og kapacitet på helt op til 100 personer. 

Der er altid cykelleje med i prisen, og der er både mulighed for selv at lave mad eller bo med helpension - morgenmad og smør-selv-madpakke samt aftensmad. Det er også muligt at bestille varer fra Dagli'Brugsen i Vesterø, som også leverer på pladsen.

Værtsparret Kennart og Karina Vilsen henter og bringer bagagen ved færgen, hvis man har brug for det, og på pladsen er der en række gode muligheder for fællesskab; Fælleslokaler, bålhytte, bålplads, fælleskøkken, legeplads, kiosk,
cykeludlejning og naturligvis gratis WiFi. Der er også mulighed for separate lederlokaler.

Læs mere om Læsø Camping >

 

Læsø Camping lejrskole
visitlæsø

Lejrskole på Læsø Camping - folder

gammelgaard feriecenter

Foto:VisitLæsø

Lejrskole på Gammelgaard Feriecenter

Stort set lige midt på Læsø ligger Gammelgaard Feriecenter, som er et ideelt sted for lejrskoler og grupper.

Gammelgaard har både traditionelle ferielejligheder og ikke mindst Annekset, som ligger tæt på hovedbygningen og er en tidligere spejderhytte med masser af plads og faciliteter som køkken, boldbane m.v.

På selve Gammelgaard er også en stor spisesal og i direkte tilknytning til den et stort professionelt køkken. Det er muligt at arrangere med selvforplejning og brug af storkøkkenet, eller også kan der arrangeres hel- og halvpension efter aftale, hvor vi entrerer med et af øens spisesteder om forplejningen.

Læs mere om Gammelgaard >

Ridning

Foto:Klaus Munk

Lejrskole på Krogbækgaard

Syd for Byrum på vej til Saltsyderiet og Rønnerne ligger Krogbækgaard, som byder på både rideferier, kurser, overnatning, spisning og hestevognsture.

Krogbækgaard ligger uforstyrret med 500 m afstand til nærmeste nabo, og drives som landbrug med et alsidigt dyrehold samt rideferie på islandske heste. Krogbækgaard arrangerer hestevognsture til Rønnerne

Bygningen har plads til 31 personer og er i to etager med 7 tilhørende toiletter. 5 er inklusive bad. Dertil er der et separat baderum. På gården kan der i alt  bo op til 40 personer.

Læs mere om Krogbækgaard >

Cykler fra færgen - lejrskoler

Det sker...

Klik her og se, hvad der sker i de dage, I er på Læsø...

Foto: visitlæsø

Seværdigheder og attraktioner

Læsø bugner af muligheder for at give lejrskole-deltagere både store og små oplevelser, masser af gode minder og naturligvis viden om noget af Danmarks mest unikke natur og kulturarv - især med saltsyderiet og tangtagene, som er på vej til verdensarv.

Turistkontoret og overnatningsstederne hjælper gerne med inspiration og forslag, og i det følgende er der flere appetitvækkere og forslag. Turistkontoret sælger også Thorbjørn Ydegaards publikation med opgaver til lejrskoler på Læsø til en yderst rimelig pris på 30 kr.

Ø-Skattejagt - også ideelt til lejrskoler

Foto: Silje Bruun

Rønnerture

Rønnerne syd for Læsø er et fantastisk naturområde fyldt med lejrskole-potentiale; sjældne planter, et spændende dyreliv lige fra gule engmyrer til chancen for at se havørne, Danmarks største andel af kæmpesten og ikke mindst historiens vingesus med sydetomter fra middelalderens saltsydning på Læsø.

Der er flere muligheder for at komme ud på Rønnerne - til fods, til hest, på cykel, med hestevogn eller med Rønnerbussen - se mere i det følgende...

Læsøfærgen

Foto:LTE

Vesterø

Vesterø og Vesterø Havn byder på færgehavnen, en stor lystbådehavn, fin sandstrand, butikker, spisesteder, Læsø Kur og Dagli'Brugsen med dagligvarer, pakkeshop og apoteksudsalg.

Tårnet i Byrum

Foto:Jack Fridthjof

Byrum

Midt på øen ligger Byrum, som huser flere butikker, kommunekontor, lægehus, kirke, bibliotek, skole, Læsø Museum, spisesteder og Thorvald Hansens tårn mm

Pige med dejlig grimasse

Foto:Læsø turist og erhvervsforening

Østerby

Længst mod øst ligger Østerby og Østerby Havn med fin strand, lystbådehavn, redningsvæsenet og fiskekutterne, som hver dag lander friske jomfruhummere. I Østerby ligger også Min Købmand, supermarked, pakkeshop og apoteksudsalg, spisesteder og flere butikker.